Selasa, 31 Mei 2011

Pagi nie situasi yg buruk... ! (tajuk gempak knon)

Ehem-ehem.... Hye semua .....

Pepagi lg aq da moody ... My mom seawal pagi da masuk bilik nyalakn lampu n kejut aq .. Terasa nak marah jer kt my mom.. Tapi tak jadi sebb my mom bawa bubur ayam + Susu panas.. Aq basuh muka dan solat jap.. Kepala aq masih sakit lg.. Entah npe kepala aq nie terlampau berdenyut2... Aq terasa nak rebah masa kat tandas. Mujur aq berpaut kat sinki. Kalau tidak aq da rebah. My mom jerit dari dapur ... ""Sarapan tu makan habiskan"""... Aq pun tgk sarapannye masih panas lagi . Bila masa my mom masak ? Mesty dia bangun awal nie.. Aq pun makan perlahan2 sebb masih panas.. HAHA.. Aq mampu makan sebanyak 10suap jer... Lepas tu aq terasa nak muntah .. Ayooo... Cepat2 aq minum air.... Hisshh !! My mom datang bagi ubat... Aq pelik nape my mom bagi ubat ?? Rupanya malam tadi pukul 2lebih my mom masuk bilik rasa dahi aq panas... Aq masih DEMAM ! Tbe2 my mom tepuk paha aq,pehal lak mom nie ? Rupanya dia terkejut tgk muka aq pucat mcm org nak mati . Haha.. Aq cakap dgn mom, ""Kepala kaka makin sakit, terasa nak pitam"" Terus mom pegy geledah alamari aq cari ubat sakit kepala aq.. Penat2 aq sorok ubat,mom bole jumpa ubatnyer ! TANAK MAKAN UBAT !!!!! Pahittttttttt ... ! :( Sekali kena telan 5pil aneka bentuk n kaler.. Aduhai.. Mom lak terpacak depan aq jer.. Baru nak buang ubatnya (gurau jer) ! Lepas selesai semuanya, mom suruh aq rehat kat ruang tamu. Aq cakap nak mandi dulu. Mom pun Oke jer .. HAHA ! Masa nak mandi itulah kepala aq makin sakitttt !!! Aq tengok keliling semua ada 2bayang.. Argghh !! Hal yg sama berlaku lg.... Cepat2 mandi dan terus paky baju ,selesai sikat rambut aq yg panjang nie, terus rebah atas katil . Memang tak larat rasa nak buka mata dan angkat kepala. Hurmmmm ! ! !  Aq bagitahu hubby, dia suruh aq pegy sepital... Arghh ! malas aq nak pegy sepital . Dalah lesen kereta kena rampas dengan my dad !!! Gara-gara axcident semlm. ! Dad !! Nak lesen kereta balik semula .. Plesss !!! (muka sedih) ... Aq lihat semua tgh siap2 nak keluar . My mom nak pegy kerja .. Pikam nak pegy kelas tambahan kat scul .. Syafiq adik bongsu aq lak nak pegy reading class kat tadika. My dad teman syafiq seperti biasa . Tinggal aq sorg kat rumah !!! Aq lak terasa bosan,so berceritalah kat belog aq yg buruk nie.. Okelah .. Bubye.... Nnty aq update lg oke. Aq nak rehat ! 

Situasi aq skunk adalah <------> Demam + sakit kepala + nak muntah + sakit dada....

Isnin, 30 Mei 2011

Ngeri !! cehh ayat gempak . !

Ngeri ! Ngeri !!!!
Npe ngeri ? Apa yg t'jd ? Cmnie, arinie aq pening pale sangt2 entah npe kepala aq nie agknye. Demam lom baik2 ag.. Masih sejuk panas badannyer. Seluruh badan aq lenguh2 kerna aq uruskan aktiviti yg agk memenatkan. Telinga aq nie masih terdengar bunyi deruman enjin kereta hasil dari autoshow kereta semlm. Aq bangun tidur masih oke2 jer.. Sempat main Ps2 aq tw..  Leps mandy n kemas umah aq rehat santai lyn Fb n tgk movie korea . Hah ! xlme tu kepala aq berpinar2, tengok keliling semua nampk dua bayang. Adehh ! Pehal lak nie kn.... Aq pun bangun pegy dapur minum air, lepas tu aq duduk diam2 sambung tgk movie , kepala aq makin sakit. Pening yg berdenyut2.. Aduhai,nie dah berulang kembali bisa kepala npe lak nie.. Aq rehat jap sambil sapu minyak cap kapak. Tetap tanak kurang sakit pale nya. Handphone aq berdering rancak lgu Selamat Tinggal , My mom call ! ! Aq pun jawab panggilan n potpetpotpet.. Huissh ! My mom suwuh balik pontian . Ada surat rasmi dari kerajaan . Hurrm , katanyer urgent. Aq pun kata Oke mom ! Aq siap2 nak balik rumah kt pontian. Pening aq da kurang sikit ,cadang nak pegy klinik dulu nak ambil ubat aq . So aq text hubby kata nak kuar balik rumah family n nak beli ubat kt klinik.. Masa kat klinik aq dah tak pening pale, aq jumpa Doktor Sarah . Dia yg rawat aq kalau aq sakit. Dia bagi aq ubat yg berkaitan .. Aq pegy kedai sekejap beli air dan beberapa barang lain. Dlam kereta aq makan ubat . Huhu. Aq pun drive dari jbe ke pontian. Drive dah lar sorg diri. Aq bawa kereta lalu highway. Lebih santai dan tak sesak . Masa syok2 drive kepala aq mula sakit balik , berpinar2 mata aq. Keadaannya sama mcm masa aq tgk movie kat rumah. Tetiba ada motor entah dari mana main belok jer tak bagi signal . Aq nak elak motor tapi ada kereta kat belakang aq tgh pecut laju,dengan keadaan aq tgh bisa kepala tambah dengan berpinar2 aq terus hentam motor tu. 2 dalam 1 . nak elak motor n kereta tapi aq pilih langgar motor. Haha. kereta aq terbabas masuk semak . sebb aq tak dpat nak kawal stereng dan brek. Lepas tu aq tergamam dalm kereta. Aq dah tersandar sambil pejam mata dlam kereta sebb kepala aq terasa berat sangat . Macam ada batu hempap ! Ada beberapa orang yg berhampiran tempat kejadian da ketuk2 cermin tingkap aq. Ingat aq pengsan atau cedera . Aq mmg tak mampu nak gerakkn badan dan buka mata . Beberapa kemudian baru aq leh buka mata dan tersedar apa terjadi . Cepat2 aq buka pintu ,muka aq da pucat lesi . Kalau toreh mesty tade darah. Ada kakak tu bagi aq minum air. Baru lega sikit . Aq terus ke tempat motor tu . Orang2 kata motor tu salah . Budak yg bawak motor tu pun pucat lesi gak . Aq kesian lihat budak tu , mujur dia tak cedera teruk . just luka sikit kat lengan n kaki . Budak tu kata "" Kakak, minta maaf jgn repot polis ." Aq tersenyum jer lihat budak tu . Takut rupanya . Aq sempat nyakat " Awak nak tw tak ? Pakcik kakak polis tw" terus nak menangis budak tu . :D Aq terus settel tepi . Sebb aq tahu nie bukan salah budak tu . Tapi salah KAMI BERSAMA . Sebb aq drive tak fokus kerna tahan sakit kepala + drive dlm 80km wlpn pening. Budak tu pulak tade lesen dan main belok jer . So daripada jadi kes panjang, baik aq settel tepi jer . Kalau aq wat repot pun , nanty yg susah family budak tu . sebb bagi izin bawa motor tade lesen. Mmber aq yg kerja kat tempat berhampiran kejadian datang. Dia yang bawa kereta aq sampai ke rumah. Sampai rumah Family aq pelik . Sebab budak lelaki yg drive kereta aq . Aq tak sempat nak halang mmber aq buka mulut bercerita , dia da separuh jalan cerita dekat mom aq. Apa lg mom aq pun menjerit sekuat hati . Anak bertuah ! ! Da tahu pening nape drive ? "kata mom"..... Aq gelak jer. Ayah aq da wat muka bengis . Alohai ! takut anak ayah ni tw...  Aq terus masuk bilik, mals nak fikir pasal kemek kereta aq tu . Nanti2 jerlah aq fikir , sebb kepala aq masih pening dan makin sakittttt ! ! ! !  Aq bagitahu hubby aq, melenting dia . Adess ! Relexs hubby oi... Awekmu ni oke2 jer. :) Dia call aq, mengeluh dia bila dapat tahu aq drive dlm keadaan pening dan tak sihat .Hehehe.. Awek mu ni mmg suka cari malang. Peace ! Skunk aq taip ayat pun dlm keadaan pening dan seram sejuk badanya. padahal da rehat + tidur tapi masih pening lg . Hurmmmmmmm... Jap ! baru dpt tw hubby aq lak kat sepital . Katanya sakit dadanya menganas .Aduhai , hubby ku pulak yg ditimpa kesakitan. Hubbyyy ! ! ! ! Kamu nakal yer di muar ? Babab baru tw . Lekas sembuh yer ! LOVE U ! ! Kita SERI ...  

-----> Takan aq lupakan rasanya bila berhadapan dengan situasi kemalangan seorg diri.

Ahad, 29 Mei 2011

Percaya kata ibu tersayang

Hye ...
Kerna semlm aku da puas mood huruhara kn diri nie,arinie aq mood DIAM (!) HAhaha.. Pepagi aq terasa nak jumpa family aq lak kat pontian.. So aq subuh2 lps solat aq trs gerak dari jbe ke pontian dgn dora explora (My bucuk friend) . Ketawa t'bahak-bahak dora nye sbb tgk mood aq yg diam . Kata dia ""Bateri da lemah ye smlm huruhara"" . Aq pun per lg ketawa r ,sbb mmg kelakr mlm tadi. Apa tak nyer, da r demam selera makan pun kurang ,tambah pula perut mlm tadi mmg rentak tekno . So apa lg .. bersiap r nak kuar mkn (jam pukul 1-30pg). Pegy restoren mamak ,fulamak beb ramai gila org kt restoren ,paling best ada lak sekumpulan geng lama aq tengah enjoy makan. Per lg huruhara bila aq join sama. Memasing tkejut sakan bila nmpk aq , mmg dpt mkn free mlm tadi . Smpy talart nak bangun . HAKzhakz ! (blurrpp) .... lepas mkn tgk bola. Barca VS Mu. Alohai dua2 team aq ta Sokong. tp yg kelakr tiap kly masuk gol aq lh paling excited menyorak !!! GOLLLLL !!!  Da mcm restoren tu aq punya . (Maap yer tuan restoren) . Ad pelanggan lain join group yg aq lepak sebb group kami paling heboh N slmber.... Ad beberapa mamat nie nak kenal dgn aq . Errr bro ! Aq bukan pempuan yg suka lyn lelaky entah pape jer... Sory r ea klu aq mlm td siram air milo ais kat ko... Ko marah kan ? Bengangkn dgn cara aq ,kira untung ko takena belasah dgn group aq . Ko pehal nak merenyam segala bagai dgn aq ? Amik ko ! ! ! ! Tuiih ! Hakzhakz ....... Bila terkenang balik benda yg kami huruharakn mmg gempak. ! Wlupn demam tak baik ag ,tapi aq mampu agersif dan sporting. Thnks u all's yg ta pernah lupa wt aq terkencing2 sebb ketawa....  OKE SUDAH ! Nie cerita lain pulak. Tujuan aq balik pontian jumpa family. Sebenarnya aq rindurenda kat Ibu dan ayah aq . Sebb mereka yg mmpu wt aq tenang sekunk nie.. DA tiada org lain yg mmpu melegakn hati aq selain bercerita dgn Ibu sendry . Klu cerita dgn Bf pun ,hnya sekejp jer lega atau mungkin takan lega langsung .  Aq nak bercerita dgn Ibu aq tntg diri aq. (mcm serius jer) HOHo tadepun serius. just santai jer . Gpun arinie ahad kn, fmliy aq beriadah kat kawasan rumah ,pasang khemah ,bakar sampah sarap, tebas semak samun, (golongan owg tua) yang muda lak pegy main badminton ,basikal dan paling best main dlam parit tangkap ikan haruan atau ikan pape jer . (Maap yer aq nie budak kampung) itulah yg kami sekeluarga akn wt bila minggu last setiap bulan. Meluangkn msa bersama-sama. Lepas bermain dalam parit bersama dora dan adik aq yg gurl n boy ,kitorg rest kt atas rumput . Peh !  Masing2 bau busuk !!!!! Ibu aq dah gelak bila tgk ikan yg kami tangkap melenting2 dlm baldi . lepas tu kami budak remaja berpakat nak bersihkn kolam air terjun .. Debussh !! Aq dan dora serta pikam terjun dlm kolam air terjun ,godak-godak air sambil sental apa yg patut disekeliling kolam tu... Mmg da mcm kekanak rebina tw. Da siap semua baru kteowg masuk umah dan mandy. Pikam dan syafiq mandy kat kolam yang baru dibersihkan.. lepas mandi aq santai dgn ibu kat meja minum luar rumah sambil amik angin kat luar... Aq sembang dengan ibu aq sambil makan-makan.

Ibu : Kaka tak pegy autoshow ?
Aq : Nty petang pegy lh... 
Ibu : kenapa mata da jd macam beruang kola?
Aq : Tidur tak tentu beberapa kebelakangan nie..
Ibu : Seronok dengan kerja ?
Aq : Bole tahan r ,tapi rumit kerjanya...
Ibu : Cabaran untk kaka berjaya mmg cm tu..
Aq : Hehe .. Yes mom.. kaka tahu tu.. cabaran yg dekat dgn mental yg gila nie.
Ibu : Kaka tak habis2 dengn perangai gila tu . kaka masih dgn cara tu ?
Aq : Entah r ibu, kaka mmg masih dgn perangai gila tp masa kat sana kak langsung taleh gila2.
Ibu : kenapa pula ?
Aq : Mungkin kaka kat sana tak sama cm kengkawan kt johor. ( termenung)
Ibu : Kenapa termenung ?
Aq : Ibu,kaka balik sini mendadak, ibu tak kesah ker ?
Ibu : Kaka balik sini terancang atau mendadak tu ta penting.. Asalkan kaka masih tahu asal usul kaka sudahlh..
Aq : Ibu gembira kaka balik sini ?
Ibu : Mesty gembira sbb kaka balik . Kan kaka anak ibu.
Aq : Err.. klu kaka balik sini tapi tak jumpa ibu, ?
Ibu : Ibu tahu kekadang kaka ada urusan urgent,klu tak jumpa tape,asalkn da smpy bgth kt ibu .. npe syg ?
Aq : Entahlh ibu,kaka sedih sebb kepulangn kaka kt sini ta beri kegembiran pd DIA.
Ibu : Nape dia ta gembira ?
Aq : Yelah kaka balik mendadak,ta infom dia dan ta dpt jumpa dia. tapi kaka bukn sengaja bu.. kaka ad urusan kt sinie.. Kaka ingat dia akan gembira sbb kaka kt snie wlpn ta jumpa.
Ibu : Kaka sayang dia ?
Aq : Sayang sangat bu, kaka pegy wt degre pun sbb dia sokong kaka. wlpn perit dia nak terima.. kaka sedih lh bu.
Ibu : Da lme kenal dgn dia ke ? npe ibu tatw ?
Aq : Da 7tahun kaka kenal dia. kaka rapat dgn dia. Penganti asyik bertukar,tapi Dia tetap tak pernah ilang dr hati smpy skunk.. kaka segan dgn ibu. HEHE
Ibu : Ada gambar dia ?
Aq : Ada ... (sambil tunjuk handphone yg wallpapernye muka DIA)
Ibu : Smart dan hensem. Pandai jaga dalam hati ea ??
Aq : Hehe ... dah syg nak wt cm ner... Ibu ,kaka tatw npe asyik gaduh dgn dia jer kebelakang nie sjk tw kaka dpt smbung degree..
Ibu : Dah dia syng juga kt kaka, mesty dia berat hati nak biar kaka beljr sowg2 kt sana. takut kaka tinggalkn dia.
Aq : TAPI ibu ! kaka da simpan kunci hati erat2.. kaka tanak bagi org ln msuk hati kaka, hanya DIA jer yg leh buka dan tutup hati kaka.
Ibu : Kaka tak bole buat cm tu,kaka berjauhan dgn DIA. mcm ner klu dia ada perempuan lain ?
Aq : soalan ibu sama cm dora.! Kaka tanak fikir pape,kaka hanya boleh senyum manis pd dia jika dia mencintai perempuan lain. (Dia pun skunk tgh menyayangi permpuan lain)
Ibu :Kaka tahukn risiko berjauhan . ??
Aq : kaka tahu risiko nye . tapi kaka nak seimbangkn juga dua2 hal nie.. Cinta dan masa depan... Kaka mempercayai dia 100% kat muar. kaka tahu dia bole hadapi.
Ibu : Habis kaka mcm ner ? bole hadapi semuanya ?
Aq : Bukan semua leh hadapi seorang diri. tapi kaka akan pendam semuanya klu libat perasaan CINTA.. Kaka kat sna tenang bila lihat wajah dia,hati mmglh sayu sb dia tade disisi kaka,tapi skurang2ny cinta dia kaka bawa sama. :( kaka tak mudah nak sayang seseorang ,jadi kaka akan simpan selagi kaka hidup. biar dia pergi ke perempuan lain,kaka tanak halang. mmg akan jatuh airmata nie,teresak2 kat penjuru bilik tapi bukan maksud kaka tak rela. tapi kaka rela asalkn dia MENCAPAI KEBAHAGIAAN. Itu penting untk insan yg kaka cintai sgt2 selama 7tahun.. Kaka da bersedia dari segalanya. kalu dia nak berpisah dgn kaka sebb ada perempuan lain yg menjaga makan minum,sakit pening Dia kat muar kaka tak halang langsung . Kaka akan lepaskn dia seikhlas hati dan anggap cinta pertama nie tade jodoh .. Salah ke ibu, klu kaka lakukan cm nie ?
Ibu : kenapa kaka nak lakukan cm tu ? tu akan menyakiti hati kaka sendry,melihat dia dgn perempuan lain.
Aq : Ibu ... Kaka terlalu cintakn dia. kaka nakkan kebahagian abadi untk dia. kaka tahu kaka ta mungkin boleh beri dia kebahagian yg lama.
Ibu : kenapa kaka kata mcm tu ?
Aq : Ibu nie ,kaka kn ada sakit. kaka rasa umur kaka pun tak panjang lg.... kaka tak tw adakh bole beri dia kebahagian klu asyik bertengkar jer . 
Ibu : Kaka jgn kata cm tu ! Kaka takan tinggalkan ibu kan ??? (muka ibu sedih)
Aq : Ibu pun tahukn apa doktor kata tentng kaka.. Ibu pun selalu dengar kn doktor kata ""Bila mau mati"" ?
Ibu : Tu kata doktor.. tapi bukan ALLAH..
Aq : Ye ibu, tapi sedikit sebnyak kita tahu yg kaka akan pergi tinggalkan semua sebb penyakit nie..
Ibu : Kaka nak tinggalkn DIA juga ? 
Aq : 1 hari nanti masa itu akan tiba.. Penyakit nie yg akan memisahkan jiwa dan raga kaka terhadap dia selamanya. 
Ibu : Kaka tabah hati dengan cerita cinta kaka dan harungi kisah duka penyakit kaka dengan cekal yer syg. Ibu ada disisi kaka walaupun tiada cinta yang akan menemani kaka selepas nie... Kalu dia dan kaka ada jodoh sejauh mana kaka pergy, sekerap mana bertengkar ,kaka dan dia pasti bersatu juga. Ibu nak kaka SENYUM & KEPALA GILA seperti selalu. Jangan kembali pada kisah hitam. 
Aq : Kaka doa sangat2 bia kaka dijemput ilahi secepatnya supaya tiada orang yg akan terhalangan dengan kehadiran kaka dlam hidup seseorang.. Errrr  ! kisah hitam ??? errrrr.. mana ibu tahu ?
Ibu : Diari kaka ibu jumpa diselitkan kat belakng almari kan ? 
Aq : Ibu tak marah ??
Ibu : Asalnya ibu mmg marah tapi bila lihat itu hanya kisah dan diri kaka yg dlu. Ibu maafkn segalanya. Ibu lihat kaka pun da makin berlainan. Ibu tahu tu jiwa remaja yg bebas tanpa kongkongan bukan ? bagaimana rasanya ?
Aq : Buruk dan rasa terlampau jahat . Kejam dan kotor.. wlpn bukan ada wt benda yg haram ,tapi lain sgt rasanya bila berperangai cm tu. huhu... kaka tanak ulangi... Kaka nak jdi Puteri Eriyana !!! 
Ibu : Cinta sejati akan hadir bila kita betul2 memahami dan mempercayai pasangan.. bukan mendengar kata orang lain dan memusnahkan hubungan itu sendry. Ingat pesan ibu, sejauh mana kaka langkah ,rumah dan ibubapa sedia menerima kehadiran anak yg tersayang.. Ibu tanak kaka give-up dgn cinta dan kerjaya.. Kaka PUTERI PEREMPUAN KAMI sekeluarga !

Aq terasa sangat tenang bila aq berbicara dgn ibu . Airmata aq bertakung dikelopak mata. Aq halang dari menitis dihadapan ibu. Aq tahu ibu mesty merasai apa yg anak perempuan rasakan... Ibu I LOVE U !! 

Rabu, 25 Mei 2011

Apa yg aku rasakn..

Saat ini aku berada dalam keadaan sunyi sepi ditemani angin bayu....
Aku baru lepas termenung dan mengesat airmata...
Aku teringat kata sahabat aku "EdORA namanya"
Aku teringat kata dia .............

EDORA : Kau kena kuat dan cekal....
ERIY : Aku bole ke hadapi tanpa dia ?
EDORA : Kau kena kuat jugak ! Smpai bila kau nak sad n cry ?
ERIY : Aku cry bila aku teringat dia !!! Selama nie dia yg sokong aku !
EDORA : Tapi kau da sampai sini.. Smpai bila kau nak dia sokong kau ?
ERIY : Sampai aku MATI ! Boleh ?
EDORA : Kalau dia dah ada penganti kau mcm mne?
ERIY : Aku .... Aku tak tahu ! Aku tanak fikir !!! Aku takut.... STOP !!!
EDORA : Fine...Aku xnak desak kau lagi.. Tapi kau kena jd PEREMPUAN BAIK!
ERIY : PEREMPUAN BAIK ??? 1 hari nanti......

Bila edora berkata 1 hari nanti dia akan temui penganti, aku terdiam n kelu...
Aku takut bila fikir sedemikian...
Aku tak bersedia lagi...........
Walaupun aku tahu pekara itu akan menjadi nyata...
Lgpun dia sayangkan someone....
Mungkin lepas nie sayang akan bertukar cinta.
MUNGKINKAH ??
Takdir menentukan segalanya........
Aku jalani hidup kat sini dengan senyuman ..
Ikhlas atau tidak hanya Tuhan yang tahu...
Apa jua perasaan aku kini,hanya Tuhan yang tahu apa aku rasa..
ERIYNA TETAP ERIYNA...............!!!!!!!!!

P/S : Sometimes I smile and laugh when I sad...... ILYSM DEAR !
    -------> Sorry sunhine tak mampu stop crying......

Cerita ini

Asaalmuaikum ....
Semua sihat ?
Sory sebb da lme tak conteng belog !
Sejak aku sampy sinie aku tade pun nak buka belog...
Nak baca belog owg lain lagi lh aku tak buat..
Bukan sombong ,tapi aku sibuk sangat-sangat
Aku masih terasa janggal dekat sini..
Dengan suasana dan penduduknya yg lain....
Lain kebenor gaya nya...
Aku terasa tertekan sikit bila dekat sinie....
Aku sampai sini terus demam dan batuk-batuk..
Perit gila tekak aku....
Makan ubat dan rehat je...
Aku kat sini tinggal dengan autie...
Anak auntie aku semua bekerja....
Tinggal aku sendirian ditemani oleh bibik kartika.
Aku sunyi gila !  Rumah besar tapi sunyi..
Nie ke gaya org kaya ?
Pagi petang malam kerja jer........
Rumah dibiarkan bibik yg kemas dan jaga...
Masing2 bila dah balik kerja terus masuk bilik tidur ...
Tade pun nak bersantai dengan ahli keluarga...
Aku terasa pelik gila....
Yelah, apa tak nya....
Kat rumah aku,bila malam semua berkumpul kat ruang tamu....
Berbual dan gelaktawa...
Makan pun sama-sama..... 
Siap main suap2 lg dengan ayah n ibu aku...
Tapi kat sini .... ? LAIN !!!!!!!!!!  (aku garu kepala)
Aku terasa nak balik sana jer !
Aku kat sini kepala gila terus hilang...
Terasa tidak mampu nak buat kepala gila......
Separuh jiwa aku hilang bila dekat sini...
Aku betul2 mood kosong........
Aku banyak terperap dalam rumah besar nie...
Aku habiskan masa dlam bilik..........
Tenang bila aku lihat wajah dia menghiasi bilik aku...
Biar pun dia jauh nun disana, tapi wajah dia takan aku pena lupakan....
Biar aku sedih ,menangis sebb rindu dia,tapi aku kena kuatkn juga hati.
Pagi dan malam wajah dia akan menghantui aku...
Aku tahu, aku berada disini pun sebb kata-kata dia juga....
Moga-moga aku masih diberi kekuatan seperti dia..
Wlaupun aku tahu aku belum sedia nak cekalkan hati tanpa diri dia.
Insyaallah aku akan ceria seperti mana dia ceria disana...
Aku tahu mungkin dia akan dpat lupakan aku 1 hari nty..

Khamis, 19 Mei 2011

HYE KAWAN E.A.Z.J.M.M.E

Salam kasih buat kengkawan semua....
Catatan nie khas untuk kengkawan yg mengenali diri aku......
Terimakasih sebb pernah menjadi kawan yg ceria,gila,dan baik.....
First aku nak ucapkan TERIMAKASIH KAWAN pada ::

EONE a.k.a MY CRAZY LOVE....
Terimakasih sebb hadir dalam hidup eriy kembali...
Walaupun kita bersama semula dalam jangka yg singkat....
Tapi eriy bahagia sangat....
Eone buat eriy jadi kepala gila tiap malam....
Buat eriy sentiasa terkenangkan eone tiap saat.....
Eriy LOVE eone KETAT-KETAT ......

AIRA a.k.a MY CUMIL GURL.....
Oh adik sayang.... Kamu nie comel dan baik sangat....
Terimakasih sebb sudi jadi adik angkat kaka....
Keletah kamu nie buat kaka ketawa....
Kamu nie senget mcm along kamu.....
Seronok dapat kenal dengan kamu lah adik Comel !
Kaka akan merindui kamu....

ZARA a.k.a MY TEMBAM GURL......
Nie lagi sorang adik kesayangan eriy...
Muka dia tembam sangat....
Kaka suka sangat dengan adik zara...
Baik dan peramah...
Adik,tolong jaga abg yer.....
HEHE...
Kaka mesty rindu kat adik tembam..
Thnks sebb jadi adik angkat kaka....

MISS JEM a.k.a NOTY SENGET...
Hye Miss Jem...
Eriy kenal dia dalam Fb...
Dia nie kawan sekolej eone...
Kalau nak tahu dia nie kaki sastera..
Eriy pening layan keletah senget dia... HEHE
Tapi.. Kamu memang besstttt...
Wlpn knl hnya dlm fb...
Eriy senang sangat kawan dgn kamu...
Thnks Miss Jem...
Eriy dah takde kwn nak bersastera lagi... :(
(Pssttt.. sowy letk Gambar kamu tnpa Izin)

MALA a.k.a MATA BUNDAR...
Kamu....
Kawan eone yg pertama eriy kenal...
Kamu orang yg pertama tegur diri eriy dlm status eone...
Kamu tahu tak ??
Eriy suka lihat mata kamu....
Mata kamu bundar...
Eriy nak mata macam kamu lah...
Terimakasih jadi kawan eriy yer...
Wlpn kita tak rapat........
HEHE...
(Passttt ! Sory copy gambar kamu yer)

MIEYRA a.k.a KAKI GEDIK
Woott..woott...
Woi perempuan gedik yg bajet hot...
HAHA...
Aku sayang dan cinta kamulah ngekk !
Kau aku tak akan lupakan...
Sebb kau suka jahanamkan kamera Hp aku...
Pantang aku letak hp bersepah...
Mesty Full memory aku yg 8Gb tu...
HAHA..Muka kau penuh dlm external aku...
Nty aku jual muka kau kat sana  yer...
Lepas nie JuniorBabes aku akan rindu...
Kau jaga group kita yer...
Muuaacxx ! 

ERMISH a.k.a BUDA GONJENG..
Vrrrrrooommm......
Muka kau lagi.....
Kau ingat kau cun kah ???
ERrrrrr... cun kekadang jer...
Beb ! Thnks sebb kau selalu kena buli dgn aku...
Puas doh buli kau...
Wekkk !! Kau sekunk kena tinggal dgn aku...
Bubye...
Kau jaga group kita yer....
Kau dgn mieyra banyak buat aku terejal time hang out...

Itu sedikit saja kawan yg eriy nak Ucapkan TERIMAKASIH....
Yg lain eriy dah wish paky email dan text helo-helo jer..
Kowang halakan segalanya yer....
Eriy bukan apa.....
Eriy takut ada buat salah pada kowg jer.....
Kowang bessttt dalam hati eriy.....
Hurrmmmmm...
Berat hati lak nak tinggalkan kowg semua.....
Pape pun....
Eriy nak pesan :
SELAMAT TINGGAL KAWAN...
JAGA DIRI BAIK-BAIK YER....
KALAU ADA REZEKI KITA BERSATU KEMBALI...
JANGAN LUPAKAN DINKY ERIYNA YER.....
SALAM RINDU DAN SAYANG......
^_________^

Rabu, 18 Mei 2011

Ewan Cartahati CristalOve

17 Mei 2011...
Selasa..
Pantai Batu Layar...
Ketika ini diri ku berada dikawasan yg sangat tenang..
Ku mendengar burung berkicauan..
Ditambah pula dengan deruan ombak menghempas pantai...
Angin yang meniup manja ke diri ku...
Terasa tenang dan melupakan segala perasaan yg menyakitiku..
Ku mengumpul kekuatan sekuat yg boleh untk luahkan segalanya...
Biarlah ku luahkan segala perasaan nie...
Ku tak nak menyimpanye lagi...
ku tak sanggup....
...............................................................................................................................
""Bie"""
Sejak dari sekolah bby menyukai bie...
Sejak dari sekolah juga bby memendam perasaan tu...
Bby takut nak luahkan ... Takut bie xdpt terima kenyataan tu..
Tapi bby silap...
Bie mempunyai perasaan yg sama pd bie...
kenapa bie xbagitahu awal2 ??
Bie... lepas bby pindah sekolah,bby mengingati bie sepanjang hari..
Dengan ada nya sekeping gambar bie,bby puas hati sebb masih dpt pandg wajh bie...
Akhirnya kita bersama juga.....
Bie sangat tegas org nya...
Bie selalu berterus terang...
Walaupun kekadang kata itu menyakiti haty bby...
Tapi bby taw bie jujur dan tulus orangnya...
Bie suka pandang wajah bby...
Serta merta bby akan jd malu....
Tak lama kemudian kita putus sebab bie nak hadapi exam..
Bby sedih sangat... Airmata jadi peneman...
Tiap kali pergi tempat kita selalu bergurau senda,bby akn teringat kata bie..
""Baju dan kasut mama tak sesuailah""
Ayat tu bby paling xdpt lupa..
Sebb bie tegur penampilan bby.. HEHE..
Beberapa tahun kemudian,bby dapat tahu bie mencari bby...
Bermulanya di facebook...
Ada orang add bby...
Namanya Eone Emorashi...
Sebenarnya bby tak sangka itu adalah bie...
Bila bie tegur dulu dalam fb,hati bby berdegup kencang...
Rupanya itu bie...
Bie tanya ""Hai dalam menyepi yer,apa khabar""
Bby tersenyum riang....
Seperti baru dapat duit berjuta... ^________^
Bby menjerit2 bila berjaya melihat wajah bie kat fb..
Berubah yer bie..
Makin kacak dan bergaya....
Hati bby mula berkata-kata "adkah dia untuk diriku""?
Tapi bby buang jauh2 kata tu...
Wlpun hati tak nak ...
Dekat fb kita seperti baru kenal...
Terasa janggal pulak...
Lama juga kita tak bertegur...
Tapi dengan kuasaNya...
Kita rapat kembali selepas saling bertukar no telefon...
Perasaan malu masih menebal dalam hati...
Kerna peristiwa perpisahan kita...
Bby sangka bie akan membenci bby...
Tapi tidak...
Terima kasih bie...
Kita bersama kembali....
Walaupun berjauhan,tapi itu da cukup membahagiakan bby..
Dengan adanya nilai yg bie beri cukup bermakna..
Kasih sayang yg tak terbelah bagi...
Pemerhatian bie pada diri ini...
Penjagaan yg sempurna...
Cinta bie hanya untk bby...
Kesetian yg memang tak diragui...
Tanggungjawab yg sangat terserlah...
Itu yang ada dalam diri bie...
Bby akui sifat ketegasan bie masih sama...
Tegas dalam setiap pekara...
Bie akan lakan sesuatu mengikut akal logik bie...
Bie seorang yg tenang tapi dalam diam ada barannya...
Bie tak akan kalah pada sesuatu jika bie tak cuba dahulu..
Kejujuran dan sikap berdikari masih tebal dlm diri bie..
Teruskan dengan sikap itu sayang....

Bie..
Maafkan bby jika semenjak beberapa bulan nie bby berubah sikap..
Bby banyak mengharungi hitam daripada putih...
Semua itu bby lakukan untk bie..
Bby taknak hitam mendekati bie..
Kerna hitam itulah,bby takuti....
Kegelapan yg membuatkan orang semua hilang arah...
Tapi percayalah..
Kenapa bby menglindungi bie dari hitam ada jawapanya...
Bby takut hitam akan bertindak diluar batasan..
Bby sanggup menerima apa jua dari hitam...
Asalkan bie tak akan terima kekejaman yg menyakitkan...
Biar bby saja yg menerima semuanya..
Lagipun bby da biasa..
Terimakasih kerna menerima alasan bby...
Bie pun tahu kan....
Last sekali bby menerima habuan beberapa minggu yg lpskn...
Selepas bby konvo...
Bie tahukan deritanya bby kerna kejadian tu....
Lepas disaat itu bby ingin saat bersendirian...
Bby bersendirian dengan linangan airmata....
Selama beberapa hari bby ingin bersendirian...
Semua ahli keluarga tak berjaya memujuk hati bby...
Dorang menyuruh bby bersabar dengan sakit...
Pada bby ,sakit kena operation adalah sikit......
Lebih sakit saat bby bersendirian mengenangkan diri yg terluka....
Bie memujuk ,memberi kata semangat sepanjang malam tu...
Dengan airmata yg menitis,bie tetap gagah memujuk bby...
Bie,tahu tak apa yg bby rasa disaat itu ??
Bby rasa seperti bie ada dihadapan bby memegang erat tangan nie....
Bby menangis bukan sebb kesakitan.
Tapi kerna bie berusaha memulihkan semangat bby...
Memang saat tu,bby tak tertanggung deritanya...
Bie ceritakan bby tentang seorang budak perempuan....
Siapa budak perempuan tu ??? Adakah bby ??
Terimakasih sekali lagi....
Bby cuba bangkit kembali....
Melawan segalanya.... Tak nak hitam kembali muncul...
Hitam hilang... Tapi muncul lain pulak...
Berita gembira....
Tawaran belajar kat Negara orang....
Berjauhan dari bie....
Memang disaat mendapat berita tu,bby gembira sangat....
Tapi dalam haty bby terlampau pilu.....
Berjauhan...Berjauhan....Berjauhan......
Itu yg bby fikir....
Lepas dapat tw,bby call bie secepatnya...
Bie berat hati.... Apa lg bby...
Bby tanya family....
Family izinkan....
Tapi bie mcm mana?? Izinkan atau tidak?
Bie turut izinkan....
Tapi bie... Bby harpkan bie menghalang...
Err... tak tertahan airmata nie bila bie berkata :
""Inilah peluang bby""
Tahu tak ? Bby terluka disaat tu...
Tapi bby cekalkan haty....
Bby ambil waktu memikirkan nye....
Seminggu bby berfikir....
Airmata tidak pernah berhenti tiap kali fikir diri bie...
Kuatnya perasaan nie pada bie seorang....
Bie....
Keputusan dah dilakukan..
Bby pergi bukan sebb sponser atau pertolongan makcik..
Tapi bby wat keputusan atas semua insan tersayang...
Family...dan bie....
Bby kumpul kekuatan...
Tapi tak berjaya...
Bby try pendamkan perasaan rindu,sayang dan cinta terhadap bie...
TAPI TAK BERJAYA ! Bby makin merindui bie...
Bby nak sangat bangun pagi Wish Good Morning My Debab Manis....
Bila petang bby panggil bie SI Busuk ...
Malam panggil bie si senget buncit....
Nak sangat...............
Nak wat perangai gila2 sebelum tidur...
Tapi tulah... bby tak kuat nak teruskan rutin mcm tu..
Sebab nty bby disana bby takleh nak lakukan mcm nie lagi...
Bby akan merindui saat itu.....
Tetap merindui setiap hari...
Perasaan hampir gila.....
Kerna ia berubah tanpa kerelaan haty bby....
Bby terpaksa,supaya bie terbiasa akan datang....
Supaya bie tak akan menunggu mesej atau ucapan atau suara manja ditiap pagi ..
Semua itu kerna bby tak sanggup nak lihat airmata bie menitis....
Maafkan bby kalu bie terasa dengan perubahan bby...
Bby tak sanggup..............
Bby dah kering airmata.... 
Bby terlalu sayangi bie....
7tahun menyimpan perasaan sayang yg teramat dalam...
Bie... Bby ada ukir Cristalove kat batu dipantai....
Bby harap disaat kepulangan bby,masih ada nama tu terukir....
Pantai tak akan berubah...
....................................................................................................................
Izinkan bby terus mencintai bie selamanya...
Biar dari jauh atau dekat,izinkan bby menyayagi bie...
Andai kata ada penganti yg akan ganti bby dari hati bie....
Bby akan doakan ikhlas dari hati bby....
Bby bahagia bila lihat bie bahagia......
Senyuman indah akan terukir dibibir bby khas untk bie....
I LOVE U FOREVER........
GulaHacks akan bersemi dihati Gulakapas....
Sunshine love gulahati...
Mama cinta papa..
Mok suka debab cett cett...
Honey lap u sayang...
Princess akan ingat lagu kegemaran kita...
Prince ,doakan kesihatan bby yer....

I LOVE U MUHAMAD REDUAN......

Family day

17/05/2011 bersamaan Selasa.....
Ku berkelah dengan semua keluarga besar..
Makcik ku semua balik kampung...
Masing2 nak lihat ku...
Memandangkan semua balik kampung sebb cuti..
Ku rancang wt family day kat pantai..
Mereka semua setuju...
Sekaligus meraikan Hari Ibu dan Perpisahan ku..
Tapi ku taknak suasana ceria bertukar sedih..
Ku meraikan Ibu,nenek,makcik2 ku dan semua perempuan yg bergelar IBU.
Ku sebak bila aku memeluk ibu dan nenek ku..
"Ibu ,alangkah manisku masih dapat memelukmu disaat aku merinduimu disana...
Ku merindui belaian ibu dan nenek nanti...
Paling ku merindui nanti masakan ibu dan nenek..
"Ya Allah ,sekuat mana kau mahu menguji hati dan jiwaku ini.."
Ku berada di pantai yg bersih dan tenang..
Ku harap hati nie bole tenang seperti pantai..
Ku lihat wajah mereka sangat ceria...
Ketawa dan bergurau senda sesama mereka..
Bahagianya suasana nie.. :)
Ku turut tersenyum bila lihat wajah2 anak buahku yg lain..
Bila ku dapat lihat suasana seperti ini lg ??
Hurrmmm...
Eh,pemandangan cantik lah..
Ku berjalan menyusuri gigi air..
Ku memandang jauh kehadapan...
Burung berkicauan...
Irama yg sangat menarik hati..
Ku membawa diri seketika untk mendamaikan hati..
Memanjat batuan yg tinggi dgn berhati2..
Ku dapat melihat keseluruhan pantai..
cantik dan ku suka pemandangan nya..
Ku menjerit melepaskan segalanya....
Membuka lembaran dairi kesayangan......
Ku memulakan catatan dairi ku............
Tentang ku dan dia......


**Sambung nanti***

Isnin, 16 Mei 2011

lega sikit

Semalaman aku berada di anjung kondominum .. Aku bersendirian....Aku menghabiskan waktu malam dengan menikmati keindahan panorama sekitar Johor Baharu yg dilimpahi cahaya neon yg berwarna -warni... Bukan setakat cahaya lampu yg ada dimana-mana..Tapi keindahan terpancar dengan ada nya Sang bulan yg dikelilingi Bintang.... Sambil aku menikmati keindahan alam ,aku menghabiskan bacaan novel bertajuk "Ku Harap Kasih".. Aku suka membaca novel dari Alaf21.. Menarik dan tertarik... Tumpuan aku bukan sepenuhnya pada novel.. Aku suka membaca sambil membayangkan tiap watak dlm novel itu adalah aku.. HEHE..Layan feel... Tapi pembacaan aku kini kerap terganggu disebabkan hal yg ada didalam diri ini... Aku terasa ada bebanan yg berat dalam hati... Aku tak tahu kenapa aku masih gagal mententeramkan jiwa dan hati aku.... Aku termenung berseorangan...Aku membiarkan angin meniup manja ke tubuh aku.. Sejuk rasa nya bila angin menembusi tulang aku.. Almaklumlah kat badan kurang daging... HEHE.. Aku memandang jauh disana dengan pandangan yg kosong.. Aku cuba memahami diri sendiri.. Aku mengamati diri aku.. Aku sedar aku hanya seorang perempuan remaja yg biasa.. Tidak sempurna dan tidak secantik perempuan remaja diluar sana. Aku perempuan remaja yg ada penyakit.... Penyakit yg membawa maut.. Sejak usia aku 6bulan.. aku sedar itu.... HUHU.. pokoknya aku sedar apa yg ada kat diri aku.. HEHE.. Makin hampir saat itu, aku makin lemah... Lagi lemah bila dengar keputusan itu..... Aku tak kuat sangat.. Aku hubungi nenek kesayangan aku pada pukul 3pagi... Nenek aku terkejut bila aku telefon malam2 buta.. Nenek aku dapat teka apa yang aku alami sekunk nie.. Aku cerita segalanya dengan tangisan pilu... Nenek aku minta aku tenangkan diri.. Kalaulah nenek tahu aku seakan mahu peluk nenek erat2 disaat ini.. Kekuatan hanya pada nenek... Nenek, kaka nak peluk !! Kakak nak tidur lena dipangkuan nenek... Kaka da lme tak tidur lena...... Aku nangis teresak-esak dalam telefon.... Aku luahkan sampai aku lega...... Puas ! Puas ! Aku puas bila cerita dengan nenek... Nenek pesan supaya aku lepaskan segalanya.. Kerna ia pasti akan hadir kembali dengan izin Tuhan.... Insyaallah nenek aku turuti katamu... Tadi awal pagi ibu aku telefon.. minta aku kembali ke Pontian... Aku tahu itu bukan tujuan ibu aku telefon.. mesti tentang masalah aku.. Ibu aku tak tahu pun tentang DIA.. Ibu aku tak tahu pun yg anak nye bercinta.. Sekali lagi aku tak dapat tahan airmata.. Mudah sangat aku mengalirkan airmata dalam beberapa bulan nie... Ibuku pesan ""Tabahkan hati lepas apa yang kau pilih dalam hidup"" Aku berusaha menuruti apa yg Insan tersayang aku katakan... Aku mahu ketenangan.."" Ya Allah ! Berikan aku kekuatan yg tebal dalam hati aku.. Aku tak rela melepaskan segalanya.. Tapi aku akan cuba lakukan demi kebahagian masing2""  
ANDAI ITU TAKDIRKU.....

Psssttt ---------> dah 2malam tak tidur.. ^___________^

SELAMAT HARI GURU AYAH !

SELAMAT HARI GURU....
Hari nie 16 May 2011....
Guru diraikan dengan meriah disetiap sekolah...
Paling meriah bila diraikan disekolah rendah...
Kanak-kanak tadika sehingga darjah 6 berpusu2 beri hadiah pd guru tersayang..
Berebut2 panggil "Cikgu..cikgu hadiah nie untk cikgu""
Comel sungguh mereka..
Yang Si cikgu pula tak cukup tangan nak sambut hadiah2 dr murid..
Paling banyak dapat hadiah mestilah Guru kelas dan Guru tercantik...
Tanyalah mana2 guru yg cantik dan comel.. Mesty dapat bnyak hadiah..
HIHIHI.. Pilih kasih betul murid2 nie....
Sampai ada yg menangis kalau tak dpt beri guru tersyg hadiah...
Ibu dan ayah yg pening sebab kena cari hadiah untk anak2nya....
Apa tak nya .. Kena beli hadiah untk setiap guru yg mengajar katanya.....
Itu cerita disekolah rendah.......
Berlainan pula di Sekolah Menengah.....
Meraka sambut hari guru dengan cara yang biasa....
Tak meriah sepertimana disekolah rendah...
Pelajar menengah tak ada pun berpusu2 nak beri hadiah pd guru..
Masing2 malu nak bawa hadiah yg banyak untk tiap guru yg mengajar...
Pada mereka semua itu membazir...
Mereka datang sekolah pun hanya nak lepak2 dan enjoy dengan kengkawan...
Tak pun nak ketawakan guru2 yang menyanyi sumbang....
Tapi bukan semua pelajar menengah macam tu....
Itu yang tak hargai guru....
Tapi yang hargai guru, akan sedaya upaya menceriakan guru dengan aktiviti...
Mereka akan hadiahkan guru dengan nilai yang berbeza...
Walaupun barang RM2 ,tapi hati mereka ikhlas nak ucapkan TERIMA KASIH GURU...
Itu cukup buat guru tersenyum.....
Penat lelah cikgu terbalas bila anak didiknya berjaya....
Cik efyly kata macam nie sebab cik efyly kagum pada seorang insan......
Insan yang banyak mendidik anak bangsa supaya berjaya.....


CIKGU LOKMAN........
Dia adalah ayahku sendiri....
Seorang guru yang tegas tapi kelakar....
Di sekolah dia tak akan bezakan mana anak dan murid...
Walaupun aku digelar Anak Cikgu disekolah,tapi layanan aku sama jer...
Aku dicubit,dirotan dan berdiri di kerusi jika tak buat kerja ...
HAHA.. teruk kan anak cikgu nie....
Aku tak suka budak2 lain panggil aku Anak cikgu Lokman...
Jadi aku kurang menonjol.. Tapi aku disayangi oleh2 pelajar2 lain....
Ayah aku banyak memikirkan apa yang patut dilakukan pd murid2nya..
Supaya berjaya dalam hidup...
Ayah aku memegang jawatan PENOLONG KANAN 1...
Dia dah berkali2 tukar jawatan...
Dari Guru Hem sampailah Penolong Kanan 1 balik semula...
Dia tak nak jawatan GURU BESAR sebab dia da tua.. (pada kami dia muda)
Dah 5 sekolah dia pindah randah....
Gara-gara nak elak jadi Guru besar....
Ayah tegas disekolah dan dirumah...
Tapi aku tahu disebalik ketegasan, dia seorang yg kelakar...
Ayah....... Kakak sayang ayah.......
Kakak nak ayah jadi guru yang terbilang....
Ayah guru dan bapa yang sangat kakak kagum.......
I LOVE U AYAH......

Ahad, 15 Mei 2011

KAU !

Nafas aku terhenti seketika...
Aku harap kau amik keputusan yg tepat...
kau malas nak fikir....
Kau malas nak bersedih....
Semua nya kerna kau perlu b'topeng ceria dihdpan kwn kau..
Aku ??
Aku rasa mahu tamatkan panggilan telefon secepatnya...
Sebelum airmata aku gugur ke bumi....
Aku hanya mampu menukar topik....
Apa aku lihat hanya langit yg suram....
Sejukkkkkk..... Itu yg aku rasa...
Aku rasa seperti dikawasan yg sempit...
Seluruh tubuh aku dihimpit rasa serba tak kena...
Aku gigil... hampir rebah....
Aku tak mampu beri respon yg nyata..
Kerna apa yg kau kata mesti kau dah fikir sebaiknya...
Baiklah... Aku turuti kata kau....
Bukan aku yang minta... tapi kau yang menyatakan....
Aku tak kejam untk terus lakukan apa yg kau lakukan pd aku..
Malam kau abis exam aku akan bertolak..
Aku takkan berpatah balik....
Berapa lama aku disana kau tak perlu tunggu aku...
Kita sama-sama tak jelas...
Adakah 4 ,5 ,6 tahun aku disana ??
Aku pun tak pasti.....
Kau kata daripada kita kurang kasih sayang...
Baik lakukan mcm nie...
Ok.... Aku nak bagitahu kau...
Selama nie aku pergi dari idup kau ,ada kasih sayang aku kurang ???
kenapa kau yang aku nanti ???
kenapa kau yg aku impikan ???
Kenapa KAU !
Kini kau berkata macam tuh pada aku....
AKU TERIMA.......
Sebb aku nak kau fokus pada pelajaran...
Kau jadilah INSAN BERGUNA...
Kau capailah impian kau...
Aku akan capai impian aku....
Kau harap respon baik dari aku kan....
Ok aku sekarang tak mampu beri kau respon yang baik...
Aku tak kuat sekarang !
Aku rasa tak lama lagi ada orang yang akan gelakkan KITA...
Semuanya pada aku kini tiada erti....
Kau tanyalah naluri hati kau....
Aku harap kau takkan menyesal dengan pilihan pertama kau...
Tinggal beberapa hari lagi jer.....
Aku akan pergi............
Itu yang aku pasti disaat ini..........................

Tears

I wake up to see you Standing in the morning light.

I reach out to touch you,but all that I get Is a memory, and yet,

I feel you are near But my vision's not clear.

Yet I have your image always in view.

I'm forever thinking of you.

I try to find some peace of mind

In knowing you're where. You don't have a care.

I take comfort that You no longer have.

To keep living in a world full of pain,

But I ache to see you again.

On rainy days I sit and think of our lost years,

The times we spent apart just fill my eyes with tears,

But fields of wild flowers and yellow butterflies

Remind me of you and make me smile.

I see you everywhere. I live now in a still world

Listening in the morning light.

I strain to hear a familiar voice

But all that I hear Is the sound of my tears.

Then from a far place

Comes the slightest trace

Of your voice saying, "I'm all right, you see,and I always will be."

Saat aku...

""Sudah lama kupendamkan perasaan ini,
namun untuk meluahkannya,
aku tak berdaya..""

Aku terasa sesak nafas...
Aku terasa mahu pitam.....
Tapi aku kuatkan diri aku.....
Aku melihat pemandangan dari tempat yg tinggi...
Aku lihat langit membiru dgn cantik...
Walaupun panas, tapi angin tetap berusaha meniup untk sejukan alam..
Aku lihat ratusan kenderaan yg lalu lalang....
Naik pening aku nak mengiranya...
Hihi... Aku suka mencari penyakit... :p
Bila angin meniup ,tubuhku terasa sedikit nyaman...
Hati dan perasaan aku bercampur2 kembali...
Keperitan yg aku hadapi membuatkan aku sering moody
Apa yg aku pendam makin hari makin menusuk perasaan...
Apa aku harus lakukan ?
Aku tak nak dia terluka...
Aku tak nak dia berfikir yg bukan2......
Sedangkan dia tak tahu apa yg aku alami.....
Perlu ker aku luahkan segalanya pada dia ??
Ayat apa yg boleh wat dia faham ?
Adakah aku nie pentingkan diri sendiri ?
Menyimpan segalanya kerna dia pasti akan menangis lagi...
Aku tak nak dia menangis , nty tumpuan dia belajar terganggu...
Aku tangguhkan hal pun demi dia...
Aku tak tahu apa yg aku patut lakukan dalam masa seminggu lg..
Sebelum aku berlalu pergi...
Aku sudah puas cekalkan hati ... 
Tapi aku tak mampu....
Aku tetap menangis tiap kali aku lihat sms dan gambar dia..
Perasaan dia macam mana pulak ???
Adakah dia sekuat hati yg aku sangkakan ???
Aku tahu dia kuat....
Seperti HARIMAU... Kerna haiwan itu yg dia kagum...
Saat aku bersendirian , aku seakan-akan lihat wajah dia...
Memandang aku dengan renungan yg sgt menarik...
Terasa ingin berlari lalu peluk dia...
Tapi bila aku menghampiri, wajah dia hilang.....
Aku terduduk tergamam..
Airmata aku mengalir ke pipi.....
Awak , Saya sayangi awak......
Dalam hati aku membisik.....
Semoga dia mendengarnya..... :)
Aku senyum mengharapkan pelangi akan hadir..... 
Menemani aku di dunia yg baru.....

Untuk insan tersayang ....
Ewan ...

 Disaat aku terduduk tergamam...

Airmata ku mengalir...

Story sabtu

Hai u'all...
Rasa nya dah lama tak menconteng belog... :p
(Cehh ! penipu jer)
Bukan apa, penyakit M datang pulak....
Itu yg terbiar skejap belog nie....
Yg mna bru FOLLOW Cik efyly ,sorry ea coz xfollow balik..
Cik efyly minta maaf sangat2.....
Yang rajin jejalan kat belog nie, Arigato yer....
(Malu lak sebb belog nie xcantik) :D
Hurrmm....
Banyak story mau wat karangan...
Tapi xtw nak start and go mcm mana..
Adakah perlu meniarap atau berlari...
Yg penting Dua2 xmo....
Sebb cik efyly hnya perlu duduk dan menaip...
Errr... Ada sesiapa nak tolg taipkn x??
Plessss..... :(

SABTU....
Kenapa dgn sabtu??
HuHu...
Arie Sabtu cik efyly abiskan dgn aktiviti Outdoor...
Masa arie sabtu cik efyly xleh tido....
Mata xnak pejam...
Asyik nak celik jer...
Mata da melilau sana sini...
BFF lak call guna super savers..
Dalam pukul 4pagi baru abis berceloteh..
Telinga da berdesing jer....
HAHAHA.. Layannnn...
Lepas tu cik efyly da xtw nak wt per..Lyn novel lak...
1 Novel tebal abis dalam 2 jam setengah....
Alih2 dah subuh.....
Wahh... dasat sehh...
Tak tido dan tak ngntuk...
Lps azan subuh terus solat....
Da siap solat ,lepak2 jap amik angin subuh...
Sejuk ! Embun pagi mmg damai....
Lepas dah puas hirup udara Bandar Johor Baharu...
Cik efyly pegi ke dapur....
Perut rasa lapar giler...
Buka peti ais, ada bermacam2 bahan masakan...
HAH ! Apa lagi.....
Bersilat lah kat dapur masak sarapan....
Kelepak... kelepuk.. tang.. ting..tung..
(Bunyi kuali dan periuk) HAHA
Syok2 potong bahan masakan nak wat mee goreng..
Tertiba ada 1 suara .....
""Fulamak ! Pepagi dah bau sesuatu yg sedap""
""Mimpi per eriy masak sarapan banyak2 nie"" kata fera
Nasib cik efyly xpotong jari.... Bila dengar suara garau...
Cik efyly pun balas balik kata beliau...
""Mimpi pebenda nya, eriy xtido langsung""
Lepas tu memasing ketawa....
HAHAHAHA....
Pukul 8.30 cik efyly da siap masak sarapan...
Ada Mee Goreng = Fvret Fera..
Ada Bubur Ayam = Fvret Cik efyly..
Ada Teh strwbery = Fvret Syira...
Dan Kuih Buah melaka = Fvret Mirul...
Cik efyly rasa puas bila mereka sarapan dgn riang...
Bila dah sarapan, memasing kekenyangan......
Blueerkk! HAHAHA... Mirul sendawa dgn kuat giler...
Jam dah pukul 9.30...
Cik efyly kemas sikit2 sekitar dalam rumah..
Lepas tu kteowg rancng nak pergi Berenang dan shoping..
HUHU.... pukul 10.30 da siap2 nak ke Pusat Renang...
Memang puas bila dapat terjun ke dlm air...
Segala tekanan diluahkan dalam air...
2jam setengah abiskan masa dalam air...
Dada naik semput...
Nak bernafas pun tersekat-sekat...
Tapi cik efyly xhirau semua tu...
Apa yg penting cik efyly nak puaskan diri dgn berenang..
Lepas berenang,pegi CS lak....
Cadang2 nak tengok wayang...
Tapi Penyakit M dtg, kteowg cancel..
Kteowg pegi cuci mata dgn beli barang2...
Ada 4 orang .. So pecah pd 2team..
Cik efyly dan mirul pegi ke Pusat Buku..
Fera dan syira ke Butik2 baju...
Cik efyly malas nak penat kan kaki pegy jalan2..
Lebih minat cari Novel dan buku ilmiah ..
Mirul menemani cik efyly sebb dia pun nak cari buku Undang2..
So 1jam setengah abiskan masa dalm pusat buku...
Ada 5Novel cik efyly rasakan menarik...
Terus beli.. HAHA ! Tamak !!!
~miahahha~
Janji nak jumpa balik kat Cafe Starbuck...
So cik efyly serta mirul pun pegi lah cafe..
Tunggu punya tunggu.... Hampeh !
Fera dan syira masih x muncul...
Call dowg, katanya masih kat Padini...
Lembab sehhh....
Sambil tunggu ,cik efyly baca novel baru beli....
Mirul lak baca buku Undang2 ...
""Hei kowg da lme tunggu , sorry late"" 
Pehh ! Banyak gila dowg beli barang...
Penuh tangan mereka berdua...
""Nasib hang berdua partner bau2 bacang""
""Kalu x eriy tinggalkan kowg,Kunci kereta pd eriy auw""
Kata cik efyly sambil goyangkan kunci kereta..
Haru biru muka ... HAHA.. Mirul tergelak jer...
Lepas lepak kat starbuck kteowg pun balik....
Memang besttt dan enjoy pd arie sabtu tuh....
Rupanya Mereka ada suprise untk cik efyly...
Fera hadiahkan cik efyly sepasang Kasut dan Baju Vintace baru...
Syira lak hadiahkan Jam tangan dan Selendang serta maflar..
Mirul lak dalam diam hadiahkan Minyak wangi...
Kowg memang TERBAIkk....