Khamis, 31 Mac 2011

Only in my heart !

Walau raga kita terpisah jauh...
Namun hati kita selalu dekat....
Bila kau rindu pejamkan matamu...
Dan rasakan a a a aku....
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh...
Terhapus ruang dan waktu...
Percayakan kesetiaan ini...
Akan tulus a a ai aishiteru....
~ DIA ~ 
Dia seorang yg comel..
Dia seorang yg baik..
Dia sempoi sgtsgt..
Dia memahami diri eriy..
Dia selalu bg sokongan pd eriy bila eriy sedih or stress..
Dia kekuatan eriy..
Dia yg wt eriy berubah..
Walaupun dia jauh dari mata eriy..
Tapi dia terlalu dekat dengan hati eriy..
Dia takkan jauh dari eriy...
Dia amat berharga dalam hidup eriy..
Walaupun eriy selalu wt dia risau gilagila..
Selalu wt dia jadi huruhara...
Selalu wt dia kesengalan..

Tapi dia tetap tersenyum..
Eriy syukur dapat bersama dia..
Walaupun kita baru kembali bersama..
Tapi dah 7tahun kita berada dihati..
Eriy sentiasa ingat wajah dia didalam ingatan..
Eriy tak kan pernah lupa wajah dia..
Satu-satunya insan yang amat bernilai dalam hidup..
Tanpa dia...Mungkin eriy bukan Cinta Putih..
Dia PUTERA DEBAB.... 
~ Bie... ~
Baby sayang bie..
Bie jangan penat layan kerenah baby ea..
Nanti baby tade kawan..
Baby lom puas kenakan bie..
Bie ! KOMIK cpt siapan..
Tak sabar nak tengok muka baby jadi kartun..
Bie... I LOVE YOU SO MUCH !
Only u in my HATI..
Hehe..
DEBAB Si Cett Cett Cett......

Selasa, 29 Mac 2011

Tajuk bercampur !

Bulan nie eriy banyak bermain emosi...
Emosi yang buat eriy terduduk dan terbangun..
Masa hari Khamis lepas pegy sepital...
Sebab nak amik result kesihatan...
Bila dah ambil eriy jumpa doktor...
Dan......... *sedih*
Doktor marahkan eriy...
Sebab kesihatan eriy makin teruk !
OMG !!! Sakit telinga kena marah..
Doktor kata kalau tak jaga kesihatan bebaik..
Mungkin eriy takan dapat bertahan lama...
Tapi adakah eriy akan kisah ??
Jawapannyer TIDAK KISAH...
Sebab eriy pasrah...
Eriy dah tanggung sakit dan derita sejak berusia 6bulan..
Sehingga kini dah umur 21tahun..
Kowg kira berapa lama eriy tanggung ??
Doktor suruh aku buat PEMBEDAHAN..
Tapi eriy tanak...
Sebab eriy nak kembali pada Ilahi dengan sempurna..
DIA cipta eriy dengan sempurna..
So eriy nak pulangkan balik dengan sempurna juga..
Biar eriy tak larat bangun dan tak larat buka mata..
Tapi jangan sentuh atau cacatkan kesempurnaan yang DIA bagi..
Eriy tanak ada yang temani eriy disisi katil hospital..
Sebab itu akan m'bebankan org lain..
Biar eriy tangung sendirian..
DOKTOR, eriy tak boleh janji sama ada akan jaga kesihatan atau tidak..
Tapi eriy rajin ke sepital... ^_^
Lupakan bab diatas...

Seterusnya tentang KAWAN...
Tapi eriy dah conteng kt tajuk KAWAN =_=
So baca nty oke. !

Yang seterusnya....
Tentang MY DEBAB TERCINTA...
Eriy semalam dah buat debab sedih dan tension..
Maaf sayang...
Semalam kedegilan dan tahap rasional baby diluar kawalan..
Baby tak mampu nak story dengan debab serta merta..
Sebab emosi tengah marah dan sedih..
Tapi debab tetap paksa juga..
Akhirnya baby berdiam diri..
Dan kita hampir bergaduh..
Semalam masa text pun nak tanak jer kita membalas..
Debab keluar waktu malam amik angin kat luar..
Bila tengok jam dah pukul 9lebih nak dekat pukul 10 gak..
Debab tanya "marah ker owg kuar"
Jawab baby "tak lah..tak kisah"
Bagus juga debab lepaskan tension kt luar..
Semalam memang otak serabut dan celaru..
Pelbagai emosi ada..
Yang paling baby gian ialah nak .... lukakan diri sendiri...
Tapi debab dah bagi amaran awal2..
So... lambat sikit baby nak sejuk......
=_=
Hari nie debab bagitahu yang sabtu nie dia nak kuar pegy melaka..
Debab ajak eriy...
Tapi eriy tak boleh naik melaka..
Sebab **hnya debab yang tahu**
Debab kata "mungkin bie dgn sue"
Baby pun berkata "Tak kisah lah dgn siapa pun.. baby tak kisah pun ..pegi ler kuar"
Mesty kowg pelik npe eriy benarkan debab kuar dengan pempuan lain..
Sebab eriy tanak kongkong debab untuk berkawan atau enjoy dengan orang lain..
Tak kisah lelaki atau perempuan... Eriy benarkan debab rapat..
Asalkan dihati debab hanya ada ""CINTA PUTIH""
Tu dah cukup untuk percaya dan yakin yg debab takan buat macam2..
Eriy tahu debab boleh fikir mana baik dan buruk..
Tak guna kita cemburu terhadap siapa yang pakwe kita rapat dan kawan..
Bila cemburu pasti kita akan bergaduh..
Bila dah bergaduh hanya dapat airmata dan sakithati..
Bukan dapat hadiah pun..
So baik kita percayakan pakwe kita 90% jer..
Lagi 10% kita mesty berwaspada supaya pakwe kita tak jatuh haty pada pmpuan lain..
**Ini cara eriy** jangan ikut oke..
DAN........... LEPAS tu..
Debab berkata "Kita dah tak happy mcm biasa"
Eriy paham maksud debab.. 
Bulan nie jer emosi eriy banyak kali terganggu..
Hubgan eriy dan debab pun hambar..
Tak ceria mcm selalu...
Inie lah fitrah perhubungan..
Ada ceria dan duka..
Tapi sekrg eriy dah boleh ceria kembali..
Sebab eriy dah OKE !!!!
haahahaha...
DEBAB TEMBAM !!!! Kita sambung balik Perlawanan CKH...
Baby 11 vs Debab 5... ^_^

KAWAN..... =_=

kawan....
kenapa kau buat aku mcm nie ?
Kau buat aku macam tak bermakna dlm idup kau lagi..
Kau tahu tak bertapa sedihny aku bila kau berkata mcm tu pd aku..
Aku tahu mmg salah aku..
Tapi takkn kau kejam sangat pada aku..
Aku nak pegang tangan kau untk lindungi kau tp kau tepis..
Apa aku patut buat lagi ?
Baiklah... Aku akan SENDIRIAN tnpa kau lagi...
=_=

Inie yang kau pilihkan ?

Kawan sejati aku (bertudung pink) dulu kau setia bersama aku..
Tapi kau tinggalkan aku semasa aku susah ..
Kau pergi pada mereka ...
Kau jadikan mereka SAHABAT KARIB...
Kau kemana pergi mesti dengan dowgkn ?
Tapi aku ??
Aku seorang diri...
Aku makan sorang..
Aku minum sorang..
Aku bual sorang...
Aku ketawa sorang..
Aku menangis sorang...
Kau tade temani aku..
Kau rasa dowang lagi layak jadi shabat kau kan?
Aku tak kisah...
Aku terima dengan ikhlas wlpn aku terkilan sgtsgt..
Aku kuatkan hati sepanjang 2thun belajar dkt kolej tnpa KWN SEJATI...
Aku nak kena belasah pun kau tade lindungi aku..
Aku kena pulau dengan rakan sekelas sebab ada org buat fitnah..
Aku ingt kau akn percaya pada aku ...
Tapi rupanya TIDAK !!
Kau tersenyum dan ketawa bila rakan ln mengata aku..
Bertapa peritnya aku hadapi semua tu !
Aku hampir rebah tersungkur bagai ada batu besar timpa aku..
Tapi syukur aku masih kuat...
Aku sentiasa ingt kenangan kita..
Aku sabar... Aku doa kau sntisa ingatkan aku..
Semalam kau call aku..
Kau menangis minta maaf pd aku...
Kau sedih sebb sahabat yang kau pilih buat kau mcm tak wujud..
Kau banyak makan hati dengan dowg...
Tapi apa aku boleh buat ?
Aku mampu nasihatkan kau jer..
Kau kata aku "SAHABAT SEJATI" kau..
Tapi aku....
Maaf... Aku tak tahu adakah aku mampu anggap
KAU SAHABAT SEJATI  lagi atau tidak..
Mungkin kita hanya KAWAN saja..
Kerna aku selama nie SENDIRIAN....

Inie Kembar tak seiras aku (perasan jer)
Juana Binti Jema'ain..
Aku sayang kau eraterat..
Mula2 kita tak rapatkn ?
Sebab masa kt kolej kau berlagak DIVA..
Tapi... 
Rupanya kau ROCK !!
Hahahaha.
Aku suka style kau...
Kau suka buat ikut kepala kau..
Tapi kau tak suka susahkan orang lain..
Kau jaga aku macam jaga adik kau..
Ehhh.. Memang ler..
Dekt kolej orang panggil ADIK & KAKA kn ?
Sebab kemana kita pegy mesty berdua..
Aku dah anggap kau sebagai kaka aku..
Kau ganas ! Kau berani ! Kau bnyk cakap ! Kau suka buli aku..
Tapi bila kau tak buli aku... hurmm tak syok pula..
Aku masih ingat kata kau " asal tengok muka kecik jer, msty nak terberak "
Hahaha.. Tak senonoh ler kau nie !
Tapi aku tak kisah sebab kita rapat gila ...
Kita makan sama-sama.. 
Kita suka makan mengadap muka kn ?
Bila ada orang ln kacau kita punya makanan.. Kita akan MENJERIT !
Aku selalu pakai baju kau... *sebab kau yg suwuh*
Kau suka solekkan aku.. *mcm model*
Sampaikan aku sekrg dah pandai solek muka org lain lak.. ^_^
Kita suka bergosip pasal lelaki...
Kita suka main air !!
Kita suka sakat orang.. *naik fobia org bila nmpk kita*
Sama-sama ponteng kuliah..
Sama-sama rosakan barang kolej...
Sama-sama hentam PENGARAH kolej..
HAhaha.. GOOD JOB GURLS !
Tapi.....
Aku sekarang rindu sama kau lah gemuk !
Kau panggil aku TIANG LAMPU TNB yer ?
Huhuhu.. Aku betul2 rindu kau..
Pe kabar lah kau yer.. Kadg2 jer dengr suara kau..
Dah lme tak lepak sama kt MAK MINAH SAYANG..
Aku suka bila kau mengamuk...
Sebab kalau kau mengamuk mesty aku jadi tempat kau main geletik2...
Muka kau macam IGUANA !
Hikhik... Aku jarang marah..
Tapi muncung selalu ler..... t_t
Aku RINDURENDA sama kau !!!
Paling aku rindu adalah GELAKTAWA kau yg mcm gergasi !!
Dari hostel sampai kolej bole dengar kau ketawa *realiti oke*

PESANAN : Aku hargai setiap detik bersama kamu semua GURLS !

Ahad, 27 Mac 2011

Snap dari gathis itu 1 !

 >Cantik tak kek nie<

>Inie Kawanku<
>Pelamin yg cantik<
 >Inie abg angkatku<


ITULAH SI GULA GETAH 5...

SAYA SUKA DEBAB..............
SAYA SAYANG DEBAB........
SAYA CINTA DEBAB...........
SAYA RINDU DEBAB.........
SAYA NAK PUKUL DEBAB....
SAYA NAK KISS DEBAB.......
SAYA NAK USHA DEBAB UNTK PEMPUAN LAIN.....
*******SIAPA NAK SI DEBAB SILA BAGI NO TELEFON*******

TAken by : Si Cubby tembam....... ^_^

Sabtu, 26 Mac 2011

kesakitan melanda

Tajuk jer da mcm owg b'masalah...
Mmg b'masalah pun..
Per tak nyer... hari nie eriy tanggung sakit....
Sakit per ?
Hurmm.. Bukan sakit hati or jiwa k..
Semua b'mula dari malam semlm....
Masa pukul 4pg eriy rasa cm xsedap badan..
Mybe sebb selesema kot...
Tapi bukn.. Nie sakit lain...
Sakit bahagian dalaman badan..
Dekat tulang selangka kiri eriy sakit sangat..
Bila raba rupanya bengkak..
Entah npe pun tak tahu..
Lepas tu bila tekan bahagian sekitar tulang selangka rasa sakit..
Eriy tahan kn jer.. ner tahu sakit kejap jer...
Tapi makin lama sakit nyer tetp sama.. Jam baru pukul 5pg..
Tidur pun tak lena..Pusing sana pusing sini pusing situ...
Macam2 gaya tidur eriy cuba untk kurngkn sakit..
Adehh... ~~sampai ler pagi tetp sama gak~~
Bangun2 jer terus capai handset terus tuka simkad..
~pikam paky handset eriy mlm td~
On jer hansdet tengok text dari DEBAB ..
Banyak nyer text masuk... huhu...
Debab minta maaf sbb mlm td tido awal..
~~takesah wahai cintaku~~
Lepas tak lama text msuk.. Debab Call dan m'bebel...
M'bebel seb pujuk eriy.. hehe.. ~~manje nyer cintaku nie~~
M'bebel punya bebel... ~tahan sakit nie~
Akhirnya stop bebel.... ~baru ler bagthu yg eriy sakit~ Text
Alamak !! Debab dah mula harubiru kelabu ....
Dah start merisaukan isterinyer...
Hikhik... Releks darling debab...
Sayang kamu nie masih kuat lawan sakit...
^_^ lawan punya lawan....
Eriy tak kuat akhirnya...
Bagithu kat fmly....
MY MOM say : nie msty limpa bengkak ! tak makan ubat ker ?
ERIY say : OMG !!! adakah mungkin eriy patut ikut kata doktor ??
MY DAD say : Bengkak ke ? Pegy rehat... makn ubt tahan sakit..
ERIY say : okey.... tanak fikir pape **jln pun lemah jer**
Capai handset terus sambung text dgn debab... Hurmmm..
Tak happy !

Khamis, 24 Mac 2011

bila Slupy da Geram !

YoW !! 
Selamat kmbali Corat coret Si conteng blog!
HahHAha... Sudah ! Sudah ! jgn nak mmbebel jer Sis eriy !
Tade yg sukasuki bila kamu mmbebel...
**debab pun tasuka**

Cet...cet...cet....
~~~debab~~~
Hari nie debab bagi panggilan bru kt eriy...
comel gak panggilan tu....
Cinta colleto... **bie ! ejaan nyer cm ner ? **

Cet..cet...cet...
~~~debab~~~
Sayang eraterat sama debab....
Ehh suka pula eriy panggil bie debab !
Padahal bie bukn debab pun...
Tapi keding !
Cm cicak !! **Perut kedepan**

Cet...cet..cet...
~~debab ~~~
Buchuk ler kamu nie !
Pegy basuh ketiak !
Hahaha..
Joke jer bie !
Ehh ..Malm nie gagal pula nak CKH kn bie..
CeHH !! 

Takper masih ad peluang nie nak BOOm kn bie ...
Biee... Bie geram ea tadi kantoi dgn adik aira ? 
Kesian ek...
Muka debab msty da kembang sekembagnyer..
Hahaha..
Cakk ! tgk sikit muka nyer ?
Alahai...
Kembang mcm kek span !
Lain kly eriy buat ag...

BIee si slupy I LOVE U !


Rabu, 23 Mac 2011

MY DeBaB.....

Cet...Cet..Cet.... 
~lalllallallalalllallallallall~
Cet...Cet...Cet..
~lalllallalllalllallallalllallla~
My Debab pegy mana pula malm nie ?
Tak text pun...
Adehhh~~ nanes kang baru tw !
DEBABBB !!!!
huhuhu....
Sunshine rindurenda my debab...
Sunshine nak hug my gulahati...
Sunshine nak kiss my gula hacks..
Sunshine nak dussh my gula mentos..
Sunshine nak timang my gulagula.. 
Oppsss ! Mana kuat nak timang my gulagula..
Klu gulagula seposen 2bijik leh r timang... 
Nie gula nyer Debab...
Muuaaaxxh !!
***bila nak masuk minang ?***
Teringat debab say : baby "i LOVe u"

""Aishiteru pelita hatiku""
Biee Only gilagila dlm hati..

Hari inie....

Cakkk Baaa !!
Da lme xupdte blog... **ceh pdhal bru 2ari xupdte**
Bukn pe tade storymory best nak dicontengkn kt cnie..
Tp mlm nie ad storymory woo...
~~Pasal MY DEBAB...~~
~~Pasal Jam tangan...~~
~~Pasal Iphone...~~

Urgghhh !!!!
Kepala pening ler pula... 
Japp...Japp... Makn ubat dulu...
100minit berlari cicak...
Hikhik..
Oke.. da.. smbung conteng blog...

Storymory tentg MY DEBAB....
Debab dah kalah teruk dlm Contest kena Hangit ( CKH)
Dua ary b'turut2 debab kena hangit kaw-kaw punyer..
Sampai meraung kt uma.. 
Hahaha.. bestkn terkena gn Mox..
kelakr sgt bila debab blushing 1 muka..
Memg xtahn Mox gelak...
Skrg KITA da 10 vs 4..
Beza sey !
NOw ... Mox akan terus hangitkan debab ..
Sampy debab marry sama mox...
^_^
~~Mengediks~~ngee

Storymory tentg Jam Tangan..
Da sebulan m"carik jam tangan yg m'hilngkan diry..
Td pagy tekad nak selerakkan bilik s'mata2 carik jam..
Lepas selerakkn tetp xjumper.. =_=
Mals nak kms balik so bia kn dlu...
Pegy meja bljar sebb nak buat paper work..
Tapi bile buka jer fail........... **hangit**
Shitt !!! Jam tangan terselit dicelah timbunan kertas !
Hapy sebb jumpe kmbli jam nyer **hdiah dr ayah**
Tp......... *pandang keadaan bilik*
OMG !!! bersepah !! grrr.. sape nk kems nie ?
Dengn muka yg cm iguana ..Eriy jadi maid smntra dlm bilik..
FUHHH !! penat..... Good job eriy **cehh bangga**

Storymory Iphone..
Sudah rosak iphone eriy...
Sb t'lempar dekt lantai dgn kuat sekly msa libas cadar ktil !
Arggghhh!!! Iphone ku........
**minta2 xde pape prob**
Tp...hampehh...
Taboleh On....
Nak nanes rase nyer...
Da ler hdiah dr ayahku..
Pehh nie brg ketiga termahal dr ayh..
~~First kamera..~~
~~Dua lappy..~~
~~Ketiga Iphone...~~
Terpaksa antar pusat penjagan iphone nyer..
Msty mahal nak betulkan...
Ayah !! sorry sbb xjge btl2 brg nyer... =_=
Sbo..Sbo..Sbo..

Isnin, 21 Mac 2011

Photoshot SUKASUKI

Buai laju-laju...sampai pokok anggerik...
(oppss ~snap yer)

teringat ketika dulu masa kecil pernah main pokok buluh..
^_^
sunshine gulahati..

Kepenatan melanda !

**haha nie snap masa photoshot SUKASUKI bersama ibuku.**
Ada lagi photo...tp nty leii...
Nak tw eriy guna Kamera ape?
Nty eriy uplod gmbar kamera nyer...
Tp milik........ ****

Ahad, 20 Mac 2011

Cak BA !!

CAK BA !!! ASALAMMUAIKUM !!!! *jerit menjerit*

Pepagi kepala da xbtul... kuang...kuang...kuang... sory ler nie sbb eriy tido lambat.. (12.30 jer)
Nie dengar lagu punye psl lah ! buat eriy xboleh lelapkn mata s'lagi xdgr lagu Perfect Two & kimia..
B'ulang-ulang lagu tu eriy dengar.. ^_^
Malam tady gulahati buat suprise.. ! *geram jer kn*
Gulahati kata nak kuar kejap.. Oke ...eriy xkisah ler dia kuar... maklum ler lelaki kn..
Eriy pun text ..text..text.. jap ag dia call eriy..tp yg cakap tu pempuan.. ! *shitt*
Nie pempuan mana pula yg call eriy pakai no gulahati ? *nak kena tampar per*
Mood dah nak marah nie... grrrrrrrr ! 
Jap ag baru nak bicara dgn garang ........... *garang ker*
Perempuan tu berkata " KAKA ...nie adik aira"
Fuhhh !! Rupanya adik kesayangan KAMI... *emorashi & dinky* 
Baru first time eriy dengar suara adik aira... 
Selama nie main chating jer....
Hahahaha... Rupanya gulahati kuar jumpa adik angkat k'sygan.. 
Gulahati sengaja xnak bagithu sebb nak buat suprise...
Memang suprise gila kan... Dua2 excited berbual....
Jahat nyer Kamu berdua ! Sanggup wt eriy ada pemerah pipi pd wktu mlm.... 
Akhir sekaly eriy merajuk kaw - kaw dengan gulahati..
Sebb dia dah berjaya m'nmbah markah dlm perlawan KAMI ! 
************ Biee -4........Baby-7************* try lagi yer ..buweekk !

P/S : Adik Aira dan eone ..... Eriy merajuk pd kowg berdua .. selama 1thun !

Sabtu, 19 Mac 2011

M.MC.N.K

Pe maksud M.MC.N.K ?
Itu mood aku...
Hahaha... Mood berubah-ubah ler pula...
Aduii.... keJap mcm MAK - MAK..
Kejap mcm MAKCIK-MAKCIK....
Kejap mcm NENEK-NENEK...
Kejap mcm KEKANAK....
Hahahaha... Aku sudah senget !
Aku marah adik angkat aku sebb dye usik blog aku !! 
Sekarang blog aku dah jadi lain.... ERrrrrrr !! shitttt !!!
Terpaksa tunggu bofie aku editkn balik semula....
Hurrmm... Sbo..Sbo..Sbo... :(
Aku malas nak taip panjang2... Tarak ada mood.. uRgHHH...
CHoow !

si merepek....

Hari nie nak story apa yew ? 
Okeh ! Story tentang hal Subuh tadi.....
Smlm mlm dah ler tido lewat... Pukul 2pg baru tido... Sebab siapkan kerja..
Lepas tu bila da tido lwt ye faham2 lah.. Bangun pun msty lewat gak kn ?
Tapi.....Tidak !!!!!!!!! ~ shittt !!!
Kena bangun awal sehh... Pukul 5.30 my mom dah gegar katil eriy... ~ urggh ~
Bila celik jer mata ,eriy nampak ibu dah Cntik,menarik, oh mmg cantik... ~ hehe ~
Ibu pun berkata-kata  "" Kak ! Bangun cepat teman ibu pergi Tol Simpang Rengam ""
Eriy punya ler terkejut .... ~mengigau ke my mom nie~
Tak banyak soal terus capai tuala masuk toilet ~ Mamai kot ~

5 MINIT BERLALU............ 

Eriy keluar bilik terus ke luar rumah dan tengok ada kwn baik ibu...
Sebenarnya Ibu eriy nak pergi Majlis Perkhwinan Kawan lamanyer kt K.L.. ~hehe~
Tapi eriy tak ikut sebb eriy malas !
Tapi tak best nyer eriy kena follow my mom ke TOL Simpang Renggam...
Sbb ibu janji berkumpul disana dgn kwn lain.....
Kebetulan ada kwn ibu yg nak ikut disaat last minute... Tapi kereta ibu dah penuh..
So...Terpaksa ler eriy drive kereta kwn ibu tu... ~mjur viva~
Sebab eriy kena bawa balik semula kereta tu ker rumah..dan parking dirumah...
HAIya ! !..... leceh tol....
Dah ler baru pukul 6.45.. Mengantuk tahap gaban nie .... 
So...capai kunci kereta terus drive.... 
Bawak dalam 80 ke 100 jer.... ~slow gile~
Penumpang belakang kata ""Laju juga kamu drive""
Eriy pun berkata ""Tengok ler anak siapa""
Oke ! sampai...45mint memandu.... ~sebb jln tak sesak~
Lepak jap dgn kwn2 ibu... Ada anak kwn ibu pun ikut sama...
Dowg marah sebb eriy tak ikut ... Hahha ~sory guys~
BLalalbllablabblabbla.... 
Eriy pun drive seorang diri balik ke rumah.... ~pasang lagu kuat2~
Shiyalll punya lori !!!! Kowg driff ea kt jln sempit ! 
Eriy langgar baru taw ! ~mcm kuat jer~
Hahhhahahahhaha... Sampai rumah sudah ............
So... stop story... bye !

Jumaat, 18 Mac 2011

"PERFECT TWO"

Eriy suka lirik lagu nie !! 
**Biee ..tis song 4 u ler buchuk ** !

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
No..

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

CATATAN : i WANNA marry you buchuk !

Khamis, 17 Mac 2011

"SUka-SUki"

Hari nie kepala aku pagi-pagi da senget.....
Hahaha ~ sebab nyer pun aku xtahu... ~hugaah~
Pepagi aku da carik bofie tersayang...
Capai lappy terus online fb & blog...
Aku mencari-cari dimana external aku nie !
Gambar biee aku ada dalam tuh !! ~hishh ~
Nak text biee ,tp biee tarak ada kwedit.... ~lallalla~
Oke ! da jumpa...^_^
Jap !! Lupa nak pasang lagu pula kt bilik ..... ~rutin aku ~
DAMM....DUUMMM...DIMMM...DOMMM... ~rentak lagu~
Pikam menjerit  "wOi slow sikit muzik tu ! " 
Alamak !! kena marah pula... ~adehh~

Aku kemas umah...main lappy....edit gambar... dengar lagu...makan *opss diet*
Petang kawan aku dtg lepak... ~si ciut~
Sedara aku pula datang menyemak ... ~si tingtong~
Aku pun layan dowg... ~malas betul nk lyn~
Lompat sana....
Terlentang sini...
Terbongkang situ....
Golek-golek sana sini situ... ~lagu ct ~
Lepas tu snap gambar pula.... ~woi pecah kamera aku ~!
Dah nak magrib baru kowg berambus ! 
Aku sepak kowg baru tahu !!!!
Datang buat semak bilik aku jer !!!!!
Tapi kowg tetap aku sayang .... sampai aku cabut nyawa sendiri...
HAhahahahaha... ! love u lah kowg !

inie budak perasan !

Inie budak tingtong !

Inie budak kaky edit !

"KIMIA"

~KHAS UNTK GULAHATIKU~
 
~Aku mula jatuh hati kepadamu~
~Setelah kau kata cinta padaku~
~Masing-masing dulu punya pasangan~
~Akhirnya kita bersama~
~Pertama kali kita bersua bertentang mata~
~Terasa ada kimia di antara kita~

~Kau kucup pipiku~
~Kau bisikkan cintamu~
~Kau kata "baby i love you"~
~Kau cairkan hatiku~

~Bahagia
~Ku rasa disaat kita berdua bersama~
~Memandang bulan terang~
~Menyaksi bintang-bintang~
~Kau seru akulah pelangi cintamu~


~Bahagia~
~Ku rasa disaat kita berdua bersama~
~Memandang bulan terang~

~Menyaksi bintang-bintang~
~Kau seru akulah pelangi cintamu~
~Kau seru akulah pelangi cintamu~

" CARTA HATI "

engkau duduk disitu,
diam tersipu malu,
mahu mendekati aku ..

aku mulai resah,
hatiku jadi kebah,
melihat dirimu aku rebah..

tapi hati ini kuat menyatakan,
kau terkini duduk di carta hati ..

lalu cinta kite bermula,
dari mata turun ke jiwa,
dari teman menjadi cinta,
dan berjanji untuk setia,
sehidup semati kita,
menjanjikan bahagia,
untuk kita berdua selamanya ..

ooh..lalala..hahaha..hmm..

jangan engkau jangan pergi,
jangan tinggal ku sendiri,
jangan tinggalkan carta hati,

kau janjikan bahagia,
ku janji kau tak terluka,
teruslah berada di carta hati kita :)

PESANAN : Biee... Carta hati baby.. :)

PHOtOManje !

~LONELY~

FLYING KISS 4 U !

ME ? MYBE....

BUNGA SAKURA ONLY !
LAST SEKALI KOLEKSI aXU !

HAHAHAHAHHAHAHAHA....
Naik pening Ibu aku tengok lappy aku...
Terlalu banyak gambar aku dekat dalam lappy..
External ..Pendrive..Dvd...
Semua gambar aku jew...
URGhh !!

MERAJUK !

Semalam nak POST tapi tak jadi.... 
So,pagi nie kita post story smlam oke !.........

 MERAJUK !!

Kenapa hari ini mama asyik nak merajuk jer ?
Sebab nyer pun mama xtahu ~ngeee...
Habis semua orang yang usik mama..
Jadi xtntu arah sebab mama merajuk dengan mereka ~papa pun sama
Kesian papa... Mama merajuk dengan dia wlpun hal kecil... ~Papa kata mama gila !
Papa xstop memujuk mama... ~ cyok papa !
Mcm-mcm cara papa guna utk pujuk mama... ~tp still majuk !
Ngeee ~~
Papa !!

Jangan risau ler... Mama bukan merajuk betul2 dgn papa...
Tapi mama cuma nak tengok adakah papa betul2 berusaha nak pujuk mama....
Adakah papa bersabar nak pujuk mama nie....
Mama cepat baik merajuk nyer... ~cool beb !
Mama dah tahu yg papa nie tetp sabar dan xputus asa utk pujuk mama..
Yg penting papa TAK MELENTING bila pujuk mama...
Itu yang mama suka... ~ LOVE PAPA
Banyak lelaki yg b'sama mama xpernah relexs bila mama merajuk..
Masing2 nak naik angin dan fedup bila mama merajuk....
Padahal mama nie sllu bagithu pd dowg yg mama nie merajuk cepat baik..
Tp masih sama... Mereka akan marah dan biarkan mama tanpa dipujuk...
Mama jadi sedih.... ~ :(
Tapi dengan papa.....
Mama boleh tersenyum... ~ :)
Sebab mama dah tahu yg papa tetp b'sbr... ~Sayang papa....
Sekarng papa dah tahu kn ? Mama tak merajuk pun s'benarnya...
Mama sayang papa..... ~WOAINIE darling

Selasa, 15 Mac 2011

APA itu CINTA ... (part 1)

 LOVE and LOVE....
Cinta sebenarnya tidak buta.............. ^_^
Cinta adalah sesuatu yang murni, luhur dan diperlukan............
Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak........
Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka...........
Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merasa rindu dan cemburu.....
Cinta bukanlah dari kata-kata tetapi dari segumpal keinginan diberi pada hati yang memerlukan...........
Tangisan juga bukanlah pengubat cinta kerna ia tidak mengerti perjalanan hati nurani...
Cinta seringkali akan lari bila kita mencari.....
Tetapi cinta jua seringkali dibiarkan pergi bila ia menghampiri.....
Cinta pertama adalah kenangan.....
Cinta kedua adalah pelajaran.....
Dan cinta yang seterusnya adalah satu keperluan.....
karena hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam.....
Kerna itu jagalah cinta yang dianugerahkan itu....
Sebaik-baiknya agar ia terus mekar dan wangi sepanjang musim...
Kecewa bercinta bukan bererti dunia sudah berakhir.....
Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan.....
Kamu tidak dapat melangkah dengan baik dalam kehidupan kamu.....
Sampai kamu melupakan kegagalan kamu dan rasa kekecewaan itu....
Hanya diperlukan waktu seminit untuk mentafsir seseorang.....
Sejam untuk menyukai seseorang dan.........
Sehari untuk mencintai seseorang.... 
Tetapi diperlukan waktu seumur hidup untuk melupakan seseorang.....
Hidup tanpa cinta seperti makanan tanpa garam. 
Oleh itu, kejarlah cinta seperti kau mengejar waktu dan...
Apabila kau sudah mendapat cinta itu...
Jagalah ia seperti kau menjaga dirimu.....
Sesungguhnya cinta itu kurniaan Tuhan Yang Maha Esa.....
Cintailah orang yang engkau kasihi itu seadaanya....
Mungkin saja dia akan menjadi orang yang kau benci pada suatu hari kelak.....
Juga bencilah terhadap orang yang kamu benci itu seadanya.....
Barangkali dia akan menjadi orang yang engkau kasihi pada suatu hari nanti.....
Janganlah kau tangisi perpisahan dan kegagalan bercinta..
Kerna pada hakikatnya jodoh itu bukan ditangan manusia...
Atas kasih sayang Tuhan kau dan dia bertemu..

Dan atas limpahan kasihNya jua kau dan dia dipisahkan....
Bersama-sama hikmah yang tersembunyi....
Pernahkan kau berfikir kebesaranNya itu ??????

Nak Pilih apa yew ?

Hola !
Eriy tengah blurr...
Sebab kena buat pilihan...
Pilihan apa lagi nie ?
Pilihan nak tunang dengn BIEE or PAPA. (owg sama jer)
Tak ler.... huhuhu
Eriy blurr sebab kena pilih tempat nak sambung belajar...
Tadi petang check kat tenet (wlpn line lembb)
Wahh !! berjaya ... tapi ...
Tempat jauh gila.....
Eriy try apply sambung bidang...
** PERHOTELAN **
** PERSOLEKAN **
** PEMASARAN **
Semua bidang best... !
Tapi bila tengok tempat belajar...
Pehh !! Jauh gila...
Bagi ker family lepaskan eriy ?
Aduiii masalah lagi...
Mesty kowg t'tanya tempat mana eriy kena lempar ?
Oke eriy bagitahu ...
PERHOTELAN = P.pinang & Perak.
PERSOLEKAN = K.Lumpur.
PERMASARAN = Kuantan.
Jauh tak ? Dah ler eriy kat Pontian..
Pening...Pening....
Makin pening bila fikir tentang biee..
Dia tanak eriy berseorang ditempat jauh..
Biee klu leh nak tukar kolej semata-mata nak jaga eriy.
Aduii... Biee nie !
Biee kan tahun nie last study..
Jangan ler main-main...
Takut sangat baby jadi nakal...
Eriy bukan per..kesiankan biee nanti..
Makin banyak guna duet nanti bila tukar kolej..
Biee jangan risau yer..
Baby belum fikirkan lagi hal nie..
Sebab baby takut family ta izinkan jer..
Kalau oke semua.. Baby bagitahu biee oke..
Sayang biee rapatrapat !!

A.I.S.H.I.T.E.R.U = my gulahati..
W.O.A.I.N.I  = my papa..
T.I.A.M.O = my hubby