Ahad, 15 Mei 2011

Story sabtu

Hai u'all...
Rasa nya dah lama tak menconteng belog... :p
(Cehh ! penipu jer)
Bukan apa, penyakit M datang pulak....
Itu yg terbiar skejap belog nie....
Yg mna bru FOLLOW Cik efyly ,sorry ea coz xfollow balik..
Cik efyly minta maaf sangat2.....
Yang rajin jejalan kat belog nie, Arigato yer....
(Malu lak sebb belog nie xcantik) :D
Hurrmm....
Banyak story mau wat karangan...
Tapi xtw nak start and go mcm mana..
Adakah perlu meniarap atau berlari...
Yg penting Dua2 xmo....
Sebb cik efyly hnya perlu duduk dan menaip...
Errr... Ada sesiapa nak tolg taipkn x??
Plessss..... :(

SABTU....
Kenapa dgn sabtu??
HuHu...
Arie Sabtu cik efyly abiskan dgn aktiviti Outdoor...
Masa arie sabtu cik efyly xleh tido....
Mata xnak pejam...
Asyik nak celik jer...
Mata da melilau sana sini...
BFF lak call guna super savers..
Dalam pukul 4pagi baru abis berceloteh..
Telinga da berdesing jer....
HAHAHA.. Layannnn...
Lepas tu cik efyly da xtw nak wt per..Lyn novel lak...
1 Novel tebal abis dalam 2 jam setengah....
Alih2 dah subuh.....
Wahh... dasat sehh...
Tak tido dan tak ngntuk...
Lps azan subuh terus solat....
Da siap solat ,lepak2 jap amik angin subuh...
Sejuk ! Embun pagi mmg damai....
Lepas dah puas hirup udara Bandar Johor Baharu...
Cik efyly pegi ke dapur....
Perut rasa lapar giler...
Buka peti ais, ada bermacam2 bahan masakan...
HAH ! Apa lagi.....
Bersilat lah kat dapur masak sarapan....
Kelepak... kelepuk.. tang.. ting..tung..
(Bunyi kuali dan periuk) HAHA
Syok2 potong bahan masakan nak wat mee goreng..
Tertiba ada 1 suara .....
""Fulamak ! Pepagi dah bau sesuatu yg sedap""
""Mimpi per eriy masak sarapan banyak2 nie"" kata fera
Nasib cik efyly xpotong jari.... Bila dengar suara garau...
Cik efyly pun balas balik kata beliau...
""Mimpi pebenda nya, eriy xtido langsung""
Lepas tu memasing ketawa....
HAHAHAHA....
Pukul 8.30 cik efyly da siap masak sarapan...
Ada Mee Goreng = Fvret Fera..
Ada Bubur Ayam = Fvret Cik efyly..
Ada Teh strwbery = Fvret Syira...
Dan Kuih Buah melaka = Fvret Mirul...
Cik efyly rasa puas bila mereka sarapan dgn riang...
Bila dah sarapan, memasing kekenyangan......
Blueerkk! HAHAHA... Mirul sendawa dgn kuat giler...
Jam dah pukul 9.30...
Cik efyly kemas sikit2 sekitar dalam rumah..
Lepas tu kteowg rancng nak pergi Berenang dan shoping..
HUHU.... pukul 10.30 da siap2 nak ke Pusat Renang...
Memang puas bila dapat terjun ke dlm air...
Segala tekanan diluahkan dalam air...
2jam setengah abiskan masa dalam air...
Dada naik semput...
Nak bernafas pun tersekat-sekat...
Tapi cik efyly xhirau semua tu...
Apa yg penting cik efyly nak puaskan diri dgn berenang..
Lepas berenang,pegi CS lak....
Cadang2 nak tengok wayang...
Tapi Penyakit M dtg, kteowg cancel..
Kteowg pegi cuci mata dgn beli barang2...
Ada 4 orang .. So pecah pd 2team..
Cik efyly dan mirul pegi ke Pusat Buku..
Fera dan syira ke Butik2 baju...
Cik efyly malas nak penat kan kaki pegy jalan2..
Lebih minat cari Novel dan buku ilmiah ..
Mirul menemani cik efyly sebb dia pun nak cari buku Undang2..
So 1jam setengah abiskan masa dalm pusat buku...
Ada 5Novel cik efyly rasakan menarik...
Terus beli.. HAHA ! Tamak !!!
~miahahha~
Janji nak jumpa balik kat Cafe Starbuck...
So cik efyly serta mirul pun pegi lah cafe..
Tunggu punya tunggu.... Hampeh !
Fera dan syira masih x muncul...
Call dowg, katanya masih kat Padini...
Lembab sehhh....
Sambil tunggu ,cik efyly baca novel baru beli....
Mirul lak baca buku Undang2 ...
""Hei kowg da lme tunggu , sorry late"" 
Pehh ! Banyak gila dowg beli barang...
Penuh tangan mereka berdua...
""Nasib hang berdua partner bau2 bacang""
""Kalu x eriy tinggalkan kowg,Kunci kereta pd eriy auw""
Kata cik efyly sambil goyangkan kunci kereta..
Haru biru muka ... HAHA.. Mirul tergelak jer...
Lepas lepak kat starbuck kteowg pun balik....
Memang besttt dan enjoy pd arie sabtu tuh....
Rupanya Mereka ada suprise untk cik efyly...
Fera hadiahkan cik efyly sepasang Kasut dan Baju Vintace baru...
Syira lak hadiahkan Jam tangan dan Selendang serta maflar..
Mirul lak dalam diam hadiahkan Minyak wangi...
Kowg memang TERBAIkk....

1 ulasan: